Eurozastupnik Škrlec u Bihaću predstavlja kružnu ekonomiju! Otpad otvara nova radna mjesta

Konferenciji u Bihaću, gdje se očekuje više od stotinu sudionika, prisustvovat će i hrvatski zastupnik u Europskom parlamentu Davor Škrlec koji je ujedno član Odbora za okoliš, sigurnost hrane i javno zdravstvo. Škrlec će predstaviti temu kružne ekonomije i njezine utjecaje na privredna... Pročitajte više »

Rektor Univerziteta u Bihaću, prof. dr. Mirsad Veladžić najavljuje suradnju znanosti i komunalnog se...

Suorganizator Konferencije je Tehnički fakultet Univerziteta u Bihaću, čiji dekan prof. dr. Atif Hodžić već duže vrijeme aktivno promovira što veće uključivanje akademske zajednice u poslove komunalnog sektora. „Na ovom specijaliziranom sektorskom skupu okupit ćemo predstavnike... Pročitajte više »

Sudjeluju važne državne institucije: Parlamentarna skupština BiH, Fond za zaštitu okoliša FBiH i dru...

Na središnju sektorsku konferenciju u Bihać dolaze važne nacionalne institucije, uključujući predstavnike Parlamentarne skupštine BiH i Fonda za zaštitu okoliša FBiH, čiji će direktor Safet Harbinja održati jednu od glavnih prezentacija u kojoj će predstaviti aktivnosti Fonda, među... Pročitajte više »

Grad Bihać je suorganizator konferencije! Nastavak skupova iz Bruxellesa i Zagreba

Konferencija se održava nastavno na četiri već održana tematska skupa proteklih godina u Zagrebu i Bruxellesu, a uredništvo časopisa Komunal izabralo je Bihać za mjesto regionalne konferencije u BiH, budući da su lokalni primjeri iz prakse Unsko-sanskog kantona, koji se odnose na komunalne,... Pročitajte više »

O istinama i zabludama komunalnog sektora govori prof.dr. emeritus Munir Jahić. Dolazi i dr.sc. Simo...

Na skupu će jednu od glavnih prezentacija održati prof. dr. emeritus Munir Jahić, eminentni stručnjak zaštite okoliša i odvodnje, kako u BiH tako i na međunarodnom planu. Sve zastupljenija teza kako „otpad nije smeće“ uzima sve više maha i u BiH, gdje se u sve više slučajeva uvodi... Pročitajte više »

Češka iskustva s EU fondovima predstavlja dr.sc Michal Chladek: zašto smo u Bruxelles vratili 25 % s...

Predstavnici tvrtke TENZA iz Brna, koja je specijalizrana za izgradnju komunalnih i vodoprivrednih objekata, uključujući izgradnju vodoopskrbnih i kanalizacijskih mreža i postrojenja te uređaja za pročišćavanje otpadnih voda predstavit će u Bihaću modernu tehnologiju za proizvodnju... Pročitajte više »

« Previous Entries